Kontaktdon

Kontaktdon är nödvändiga elektriska komponenter som används varje dag i elektriska och elektroniska komponenter. Att hitta rätt kontaktdon för ditt projekt beror på projektet eller den miljö där kontaktdonet ska användas. Elfa Distrelec har ett omfattande sortiment med elektriska och industriella kontaktdon för att passa dina tillämpningar.

Vad är kontaktdon?

Kontaktdon är elektriska komponenter som kopplar samman två enheter i hem- eller industrimiljö. Elström, signaler eller spänning överförs från en enhet till en annan via kontaktdon. Elektriska kontaktdon består av en handel och en hondel som används för att skapa en anslutning mellan enhet och kabel. Kontaktdon har traditionellt identifierats genom ett tilldelat kön – hane eller hona.

Hankontakt

Handelen, hankontakten är den del av kontakten som har metallstift. Kontakter är stift som skapar en stabil anslutning med elektriska ledare. Hankontakter innehåller egna ingångar.

Honkontakt

Hondelen, även kallad uttaget, har ihåliga metallkontakter. Kontakterna har plats för hankontakter stift och andra ingångar från ett antal olika enheter.

Toppmärken

  • Harting har branschledande robusta och industriella kontaktdon som är perfekta för högström upp till 40 A vid 400 V AC och DC.
  • Binder är specialiserade på cirkulära kontaktdon av hög kvalitet som ligger på framkant i sin marknad. Binders produkter har ett stort utbud av låstyper, inklusive bajonett- och gängade alternativ.
  • TE Connectivity är global ledare inom anslutningslösningar som använder lätta, flamsäkra termoplastmateria och mycket tåliga metallhöljen.
  • Phoenix Contact är internationellt kända för sin tillverkning av radplintar. De produceras i olika format, inklusive kretskortsplintar, inkopplingsbara radplintar och markeringsband för radplintar.
  • Amphenol Industrial har så gott som alla tänkbara typer av hon- och hankontakter och produkter för både hemanvändare och proffs.
  • Molex tillverkar ett stort antal olika koaxialkontakter med ett brett urval av uttagstyper. De har även ett stort sortiment med ljud-, video- och datorkontakter, inklusive Ethernet-kablage.
  • RND Connect är vårt inhouse-märke som möter elektronikbranschens behov av kostnadseffektiva elektriska kontaktdon. Tillverkaren säkerställer högsta kvalitet på materialen i produkterna för att maximera anslutning och strömflöde.

I Elfa Distrelecs stora sortiment med kontaktdon ingår: Elektriska kontaktdon, industriella kontaktdon, strömkontaktdon, extra kraftiga kontaktdon och datakontakter.


Senaste erbjudanden och kampanjer