Information & fakta

Elfa Distrelec i siffror

 

Om Elfa Distrelec

Elfa Distrelec ska tillhandhålla elektronikprodukter, förnödenheter och teknisk information för den professionella marknaden på ett snabbt, tillförlitligt och enkelt sätt.
Elfa Distrelec är en av de största katalogdistributörerna av elektronik i norra Europa.

Elfa Distrelecs erfarenhet som en elektronikleverantör spänner över mer än 70 år. Konceptet med enkel beställning och snabb och tillförlitlig leverans, i kombination med en aktiv utveckling av vårt sortiment och omfattande tekniska support har gjort företaget till en av de största katalogdistributörerna av elektronikprodukter i norra Europa.

Elfa Distrelec ägs av Dätwyler, den schweiziska industrikoncernen. Vårt verksamhetsområde omfattar Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen, de baltiska staterna och Ukraina. Företaget är dessutom representerat av återförsäljare i 10 europeiska länder.

Distrelec-koncernen

Tack vare organisk tillväxt och till följd av förvärvet av tyska Schuricht GmbH år 2001 (numera Distrelec Schuricht GmbH) och det svenska företaget Elfa år 2008 (numera Elfa Distrelec) har Distrelec-koncernen nu 750 anställda.

Inom Dätwyler-koncernen inkluderas Distrelec i affärsområdet Technical Components som har omkring 1,500 anställda. Som ett resultat av detta är företaget en av de ledande, högklassiga distributörerna av komponenter och tillbehör inom IT, elektronik och teknik i Europa.